Köpa bra verktyg

Bra verktyg

Det finns byggverktyg som är bättre för miljön än andra. Vill man tänka på miljön och använda sig av hållbara verktyg kan man köpa verktyg eller hyra begagnade byggverktyg.

Begagnade byggverktyg

Hos Bauhaus.se kan du hyra byggverktyg för olika behov.

Blocket.se har ett stort utbud på begagnade verktyg som passar perfekt för renoveringen.

Köpa verktyg

Ibland blir man tvungen till att köpa nya byggverktyg tänk då på att köpa verktyg av hög kvalité eftersom de har en längre livslängd. Hållbara verktyg bidrar till en bättre och mer hållbar konsumtion. Tänk även på att välja verktyg som är tillverkade av återvunnet material om det finns möjlighet.

Köp återvinningsbara stegar

Stegar är något som de flesta behöver när de renoverar. Stegar av aluminium är återvinningsbara, hos Stegproffsen.se hittar du trappstegar av hög kvalité.

Tänk på att använda verktyg som är laddningsbara, hos Hornbach.se hittar du massor av olika eldrivna verktyg. Du kan även hyra verktyg hos Hornbach.

Gnistskydd och eldverktyg

Har du svårt att på fyr på elden? Då kan du behöva ett stabilt eldverktyg. Ett gnistskydd placeras i en eldstad i syfte att få in syre i brasan. Hos sekelskifte.se kan du hitta eldhundar och gnistskydd i flera olika varianter. Hitta din favorit och köp ett eldverktyg redan idag!

verktyg-hallbara
Construction roofer

Bygga hus miljövänligt

När man renoverar eller ska bygga något nytt är det viktigt att tänka ur ett miljöperspektiv från början. Val av material är viktigt, vissa kan man såklart inte utesluta, men det är ändå bra att se över vad för typ av material man ska välja. Nedan hittar du massor av bra tips för att kunna bygga ett hus miljövänligt.

 

  • Trä – Trä är ett hållbart material. Man kan minska klimatpåverkan genom att bygga sitt hus i trä.
  • Isolering – Det finns isolering som är bättre eller sämre. Välj mineralullsspill det består av återvunnet glas och mineraler.
  • Gipsskivor – Använd gipsskivor, det är består återvunnet material. Det består av 95% av gips från gruvor, industrigips eller returgipsskivor och 5% av papperskartong.
  • Återvinningsbar täckplast – Se till att använda täckplast som är CE-märkt och P-märkt då det visar på att produkten håller hög kvalité och åldersbelastning.

 

Det finns vissa material som är bra att undvika eftersom de är dåliga för miljön. Dessa material nedan är inte bra för miljön eftersom de innehåller en del farliga kemikalier. Det går oftast inte att undvika dessa material helt i ett bygge, men det kan vara bra att försöka begränsa användningen för att kunna bygga ett hus miljövänligt.

- Laminat
- PVC
- Cellplast
- Spånplattor

House attic insulation and renovation. Drywall construction
A modern barn conversion